Mobilní-operátoři.eu

Úvodní stránka >> Články >> Tarify pro důchodce

Tarify pro důchodce

V dnešním článku se blíže podíváme na tarify a předplacené karty vhodné pro důchodce a seniory. Budeme se při tom snažit zaměřit hlavně na potřeby, které běžný člověk v důchodovém věku využije nejvíce – co nejlevnější volání svým dětem a vnoučatům a co nejmenší měsíční paušály pro případ, že člověk toho zrovna v daném měsíci příliš neprotelefonoval. Důraz klademe i na to, aby celá správa mobilních služeb – nabíjení kreditu, platby za služby, přehled provolaných minut, koupě SIM karty, atd., byla pokud možno co nejjednodušší. Dobrou zprávou je, že v poslední době vzniklo mnoho nových mobilních operátorů a ceny volání šly díky tomu v roce 2014 prudce dolů. Někteří operátoři navíc nabízejí speciální slevy či tarify určené výhradně pro důchodce. Díky tomu máme opravdu z čeho vybírat.

Co důchodcům nabízí O2, T-Mobile a Vodafone?

Začněme nabídkou našich 3 největších mobilních operátorů. Nejštědřejší z nich je bezesporu Telefónica O2. Ta nabízí všem lidem nad 60 let věku jednotnou slevu 50 Kč na všechny své neomezené tarify. Nejlevnější z nich – Free O2, nabízí za cenu 199 Kč po slevě neomezené volání v síti O2. Na tarif určený pro důchodce je nejnižší cena 200 Kč za měsíc poměrně dost, nicméně pokud má celá vaše rodina či známí, právě čísla u O2, může se jednat o dobrou volbu. Nás ale z nabídky 02 nejvíce zaujala předplacená karta NA!DLOUHO. Za cenu 6 Kč, můžete telefonovat v síti O2 neomezeně – to znamená, že za každý hovor ve vlastní síti vždy zaplatíte jen 6 Kč, i kdyby trval třeba hodinu! Pokud vnuk, syn či dcera jsou zákazníky O2, jedná se o skvělou volbu. Navíc získáte i všechny výhody předplacených karet – kredit si může sami dobíjet a svou útratu tak máte dokonale pod kontrolou.

Společnosti T-Mobile ani Vodafone pro seniory žádnou speciální nabídku ani slevu bohužel nemají. Pro důchodce se z jejich nabídky jeví nejlépe předplacená karta s názvem Karta do všech sítí. Jedná se o obdobu výše diskutované karty NA!DLOUHO od O2, s tím rozdílem, že tentokrát získáte neomezené volání v síti Vodafone a to jen za 7 Kč za libovolně dlouhý hovor. Opět výborná věc pro dlouhé hovory, pokud členové vaší rodiny využívají právě operátora Vodafone. Jediný T-Mobile žádnou podobnou kartu s takto levnými dlouhými hovory ve vlastní síti nenabízí.

Tarify a předplacené karty pro občasné volání

Z ostatních mobilních operátorů, kteří na našem trhu působí, má zajímavou nabídkou vhodnou pro důchodce a seniory hned několik z nich. Pokud voláte jen velmi málo a nechcete platit žádné měsíční poplatky, je nejlepší volbou tarif Dohoda na jedničku od One Mobile a z předplacených karet pak operátor Opencall. První z nich nabízí volání všude po ČR za 1,50 Kč/min a druhý za 1,80 Kč/min. To je vůbec nejlevněji, co lze mezi tarify s nulovými měsíčními poplatky sehnat. Když v daném měsíci neprovoláte nic, nezaplatíte u nich ani korunu. Do stejně kategorie spadají i velmi známá a populární jména jako Blesk Mobil či SazkaMobil. U Blesk Mobilu však voláte za 2,50 Kč/min a u Sazky pak za 2 Kč/min. Jistě, u Sazky dostanete při dobití min. 200 Kč kreditu, kupón v hodnotě 20 Kč do loterie zdarma. Je tedy na vás, zda vám tento cenový rozdíl stojí za to. Obecně však lze říci, že právě Sazka Mobil není pro důchodce vůbec špatnou volbou, Blesk mobil je již však poměrně drahý.

Pokud voláte o něco více, jsou stále velmi dobré tarify Českých drah od Vodafone. Ty nabízejí 20 volných minut kamkoliv po ČR za 30 Kč (minuta za 1,50 Kč) nebo 70 volných minut za 88 Kč (minuta za 1,25 Kč/min). Ale pozor, jakmile volné minuty vyčerpáte, je volání s nimi velmi drahé (5 Kč/min). Pak u nás existuje i jeden mobilní operátor zaměřený výhradně na důchodce a seniory – jmenuje se SeniorTel a nabízí třeba 50 volných minut za 80 Kč (minuta za 1,60 Kč). Pokud tyto minuty provoláte, zůstává i nadále cena volání příznivá (1,70 Kč/min).

Tesco Mobile nejlepší pro časté volání v rámci rodiny

Nejčastěji si většinou potřebujete volat v rodině. Jak to ale zařídíte tak, aby si všichni její členové – děti, rodiče, babička či dědeček, mohli volat co nejčastěji a za co nejméně peněz? Odpověď nabízí Tesco Mobile. Za 150 Kč/měsíčně dostanete s balíčkem Clubcard neomezené volání na všechna čísla vedena u Tesco Mobile plus ještě dalších 120 minut a 60 SMS do ostatních sítí. Stačí, aby si jen jeden člen rodiny tento balíček aktivoval a může volat všem ostatním zadarmo. Zbylí členové rodiny si pak už jen pořídí základní předplacenou SIM kartu od Tesca , za kterou měsíčně nezaplatí ani korunu. Rodinného příslušníka, který má aktivován Clubcard balíček pak stačí jen, „prozvonit“ a on vám zadarmo zavolá zpět. Za 150 Kč měsíčně si tak může volat i celkem početná rodina. Podobnou „taktiku“ můžete uplatnit třeba i u ČEZ Mobilu a některých dalších operátorů. U Tesca to však vyjde nejlevněji (ČEZ nabízí neomezené volání ve vlastní síti za 200 Kč měsíčně). Pro důchodce, který potřebuje volat se všemi svými příbuznými co nejčastěji, je tak Tesco nejlepší volbou.

Na závěr ještě přidáváme nejlevnější neomezený tarif pro seniory, kteří chtějí volat a psát často mnoha lidem a nic dalšího již neřešit. Nejlevnější neomezený tarif momentálně nabízí Fayn Mobil a vyjde přesně na 489 Kč za měsíc. Za tuto cenu získáte neomezené volání a SMS do všech sítí v ČR. Je však jasné, že tento tarif využije jen menší část lidí v důchodovém věku.

Co ještě před volbou operátora zvážit?

V odstavcích výše jsme představili ty tarify a předplacené karty, které považujeme v současné době za nejvýhodnější pro důchodce a seniory. Každému i tak doporučujeme si ještě prohlédnout podrobné srovnání všech tarifů a předplacených karet, kde najdete tarify od všech mobilních operátorů v ČR srovnané v přehledné tabulce pod sebou. Nakonec bude při výběru stejně nejčastěji rozhodovat, kterého operátora používají vaší příbuzní či známí, se kterými si voláte nejčastěji.

Tagy: t-mobile tarify pro důchodce, t-mobile tarify pro invalidní důchodce, nové tarify o2 pro důchodce v roce 2014, levné volání pro důchodce z mobilu, nejlevnější volání do všech sítí pro seniory, o2 tarify pro pevnou linku, telefonní tarify pro důchodce, o2 tarify pro důchodce zero, vodafone tarify pro seniory, 02 tarify pro důchodce sim karty

TOPlist